Молочанська міська рада
Запорізька область, Пологівський район

Новини

Дата: від до Скинути

До уваги мешканців Молочанської громади

До уваги мешканців Молочанської громади

     Благодійна організація «Харківський благодійний фонд «Благо» пропонує мешканцям Молочанської громади роботу (на платній основі) з надання соціальної послуги маломобільними особам 65+ та особам з інвалідністю, які потребують стороннього догляду.

11:12 25.06.2024

УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ

УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ

У четвер, 27 червня 2024 року з 11.00 до 12.00 відбудеться «гаряча» телефонна лінія спілкування з громадянами, під час якої мешканці Молочанської громади матимуть змогу звернутись та поспілкуватись із заступником міської голови з питань діяльності виконавчих органів ради Шевченко Оленою Вікторівною.

11:12 25.06.2024

День скорботи та вшанування пам'яті жертв війни в Україні

День скорботи та вшанування пам'яті жертв війни в Україні

     Шановні земляки! 22 червня українці згадують всіх, кого торкнулися війни за незалежність та суверенітет нашої держави. В першу чергу, ця дата присвячена пам’яті тих, хто героїчно змагався з нацизмом у роки Другої світової війни. Тоді, 22 червня 1941 р., о 4 ранку фашистська Німеччина цинічно завдала удару по великих містах України.

13:00 22.06.2024

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ

     В Запорізькій області перевіряють закупівлі: робоча група розглянула завищені тендери      Ймовірне завищення вартості будівельних матеріалів та систематичні порушення законодавства про публічні закупівлі замовниками розглянули на робочій групі «Прозорість і підзвітність» при Запорізькій ОВА.      У фокусі уваги – звернення однієї з ГО щодо завищених цін під час капітальних ремонтів комунальних об’єктів. За результатами розгляду з метою недопущення перевитрати бюджетних коштів замовникам рекомендовано здійснювати контроль за цінами на будівельні матеріали під час приймання виконаних робіт.      Також члени робочої групи обговорили систематичне порушення вимог законодавства про публічні закупівлі однією з громад Запорізької області. Щоб попередити корупційні ризики та неефективне використання коштів, вирішено звернутися до Держаудитслужби та правоохоронних органів для перевірки процедур закупівель за 2024 рік, що здійснювалися не за конкурентними процедурами.

17:33 20.06.2024

Як отримати 15 890 грн на дитину через програму єОздоровлення?

Як отримати 15 890 грн на дитину через програму єОздоровлення?

📢 Гарна новина для українських родин! Завдяки програмі єОздоровлення можна отримати 15 890 грн на оздоровлення дитини. 💡 Що потрібно знати про програму: 👉Хто може подати заявку? Батьки дітей віком від 7 до 18 років. 👉Що покриває сума? Проживання, харчування та лікувальні процедури в оздоровчих закладах. 👉Як подати заявку? Зробити це можна через портал Дія, заповнивши відповідну форму. 🔗 Детальніше про програму та інструкцію з подання заявки читайте тут: https://www.kmu.gov.ua/news/yak-otrymaty-koshty-na-putivku-do-dytiachoho-taboru-cherez-ieozdorovlennia Не втрачайте можливості забезпечити своїм дітям чудовий відпочинок і оздоровлення! 

13:19 20.06.2024

Міжнародна співпраця. В рамках програми "Розвиток добровільного пожежного руху в громадах, обмін кращими міжнародними практиками"

Міжнародна співпраця. В рамках програми "Розвиток добровільного пожежного руху в громадах, обмін кращими міжнародними практиками"

     З 9 по 15 червня перебувала у відрядженні в Республіці Польщі (містах Люблін та Варшава) у рамках програми " Розвиток добровольчого пожежного руху в громадах, обмін кращими міжнародними практиками". Візит був організований всеукраїнською Асоціацією об'єднаних територіальних громад спільно з фундацією Менеджерських Ініціатив Республіки Польща. В складі делегації були 3 представники ДСНС України та 15 представників органів місцевого самоврядування України. Метою візиту було ознайомлення з функціонуванням механізмів і заходів у сфері цивільної оборони, діяльності Державної пожежної охорони Польщі і її взаємодії з Добровільними пожежними командами в гмінах Польщі. Під час візиту мали зустрічі з представниками державних та місцевих пожежних команд (МПК) Люблінської області, міста Люблін та двома гмінами Люблінського воєводства. У Варшаві відбулися зустрічі з Panstwowa Straz Pozarna, що є аналогом ДСНС України, Асоціацією МПК Польщі та МПК у Весолі. Польща має 150 річний досвід формування добровольчого пожежного руху. Державні пожежні команди (ДПК) тісно співпрацюють з МПК. В Польщі налічується 501 ДПК та 16000 тисяч МПК (654 тисяч учасників, в т.ч.2300 жіночих) в 5000 гмінах. Більше 12 тисяч МПК, які відповідають державним критеріям, включені в державну систему оповіщення.  За статистикою: 45% надзвичайних ситуацій ліквідують ДПК самі, 27% ДПК спільно з МПК, 28%  ліквідують МПК. Метою створення такої кількості пожежних команд є доїзд до місця надзвичайної ситуації за 15 хвилин та надання своєчасної допомоги. При багатьох МПК створені дитячі формування юних рятувальників. Дякую Нехайчук Тетяні та всім Польським друзям за отриманий досвід, який є дуже важливим для нас  і зараз і у період післявоєнної відбудови. Сподіваємося, що наша тісна співпраця дасть можливість створити міцні МПК в Молочанській громаді  та інших громадах України.

14:08 19.06.2024

День фермера в Україні

День фермера в Україні

     Є така професія - землю плекати. Це не просто робота на землі, а дбайливе господарювання за традиційним українським укладом, колосальна напруга сил і повна самовіддача. Сьогодні, 19 червня, в Україні святкують День фермера. В це професійне свято вітаємо усіх фермерів та працівників фермерських господарств. 

09:59 19.06.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь