Молочанська міська рада
Запорізька область, Пологівський район

День скорботи та вшанування пам'яті жертв війни в Україні

Дата: 22.06.2024 13:00
Кількість переглядів: 29

     Шановні земляки! 22 червня українці згадують всіх, кого торкнулися війни за незалежність та суверенітет нашої держави. В першу чергу, ця дата присвячена пам’яті тих, хто героїчно змагався з нацизмом у роки Другої світової війни. Тоді, 22 червня 1941 р., о 4 ранку фашистська Німеччина цинічно завдала удару по великих містах України.

     На жаль, ця трагедія не стала останньою для нашої країни, і вже у теперішні часи, подібно до фашистів, на Україну здійснили напад росіяни, принісши із собою горе та руйнування.

     Дослідники й досі не можуть назвати точні втрати, які понесла Україна в Другій світовій війні. За різними даними, кількість людських жертв сягає від 8 до 10 мільйонів військових та цивільних осіб. Було частково або повністю зруйновано близько 700 населених пунктів, понад 10 мільйонів людей залишилися без житла або проживали у зруйнованих будівлях.                                          

     Сьогодні, як ніколи, ми розуміємо, якими тяжкими можуть бути наслідки збройної агресії та наскільки високою є ціна перемоги над окупантами. Тож пам’ятаймо усіх жертв війн в Україні: цивільних та військових, які віддали своє життя під час фашистської навали у минулому столітті й тих, хто у наш час поліг, мужньо захищаючи ідеали предків.

 

Вічна пам'ять загиблим! Честь і слава живим Героям!                Крокуємо разом до Перемоги! Слава Україні!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь