Молочанська міська рада
Запорізька область, Пологівський район

Міжнародна співпраця. В рамках програми "Розвиток добровільного пожежного руху в громадах, обмін кращими міжнародними практиками"

Дата: 19.06.2024 14:08
Кількість переглядів: 45

     З 9 по 15 червня перебувала у відрядженні в Республіці Польщі (містах Люблін та Варшава) у рамках програми " Розвиток добровольчого пожежного руху в громадах, обмін кращими міжнародними практиками". Візит був організований всеукраїнською Асоціацією об'єднаних територіальних громад спільно з фундацією Менеджерських Ініціатив Республіки Польща. В складі делегації були 3 представники ДСНС України та 15 представників органів місцевого самоврядування України. Метою візиту було ознайомлення з функціонуванням механізмів і заходів у сфері цивільної оборони, діяльності Державної пожежної охорони Польщі і її взаємодії з Добровільними пожежними командами в гмінах Польщі. Під час візиту мали зустрічі з представниками державних та місцевих пожежних команд (МПК) Люблінської області, міста Люблін та двома гмінами Люблінського воєводства. У Варшаві відбулися зустрічі з Panstwowa Straz Pozarna, що є аналогом ДСНС України, Асоціацією МПК Польщі та МПК у Весолі. Польща має 150 річний досвід формування добровольчого пожежного руху. Державні пожежні команди (ДПК) тісно співпрацюють з МПК. В Польщі налічується 501 ДПК та 16000 тисяч МПК (654 тисяч учасників, в т.ч.2300 жіночих) в 5000 гмінах. Більше 12 тисяч МПК, які відповідають державним критеріям, включені в державну систему оповіщення.  За статистикою: 45% надзвичайних ситуацій ліквідують ДПК самі, 27% ДПК спільно з МПК, 28%  ліквідують МПК. Метою створення такої кількості пожежних команд є доїзд до місця надзвичайної ситуації за 15 хвилин та надання своєчасної допомоги. При багатьох МПК створені дитячі формування юних рятувальників. Дякую Нехайчук Тетяні та всім Польським друзям за отриманий досвід, який є дуже важливим для нас  і зараз і у період післявоєнної відбудови. Сподіваємося, що наша тісна співпраця дасть можливість створити міцні МПК в Молочанській громаді  та інших громадах України.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь