Молочанська міська рада
Запорізька область, Пологівський район

Проєкт "ГЕРОЇ СЕРЕД СВОЇХ"

Дата: 10.06.2024 17:29
Кількість переглядів: 60

     Герої серед своїх: стажування у Польщі розпочато!
     Голови та члени громад, а також представники ДСНС розпочали тижневе стажування у Польщі в рамках проєкту #ГЕРОЇ_СЕРЕД_СВОЇХ. Наразі команда із 20 активістів прибула до Любліна, де проведе 4 дні. Протягом цього часу відвідають Воєводську комендатуру державної пожежної охорони у Любліні та гміни, де добровільний пожежний рух набув значного розвитку. Після Любліна група відправиться до Варшави, де відбудуться офіційні освітні заходи, що обіцяють бути надзвичайно цікавими та корисними.
     Делегація  прибула до Любліна  для перейняття безцінного досвіду у формуванні добровольчих і місцевих пожежних команд, адже саме Польща  має 150-річну історію такого руху. В жодній іншій країні немає аналогічної структурованої системи добровольців. Нашій команді надзвичайно важливо побачити, як ця система функціонує на місцевому рівні в гмінах. Крім того, важливо  зрозуміти механізм співпраці між добровольчими пожежними  організаціями та державними структурами.
     Україна сьогодні стоїть перед низкою складних завдань, серед яких важливе місце займає необхідність включення ветеранів у соціум, їхню адаптацію та повноцінну інтеграцію. Польська система добровольчого пожежного руху є відмінним прикладом успішного вирішення цієї проблеми.
     Після завершення стажування учасники програми повернуться до своїх громад, готові втілити у життя отримані знання та навички. Бажаємо нашим активістам плідного навчання та нових корисних здобутків.
Проєкт #ГЕРОЇ_СЕРЕД_СВОЇХ - це ініціатива, розроблена Всеукраїнська Асоціація об'єднаних територіальних громад разом з ДСНС України за підтримки ІСАР Єднання з метою розвитку добровольчого пожежного руху в Україні.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь